tisdag 25 november 2008

Nått gott ikväll? Pasta med kyckling, chili och svamp.



För ca 6 portioner. Tillagning: 25 minuter. Förberedelse: 15 minuter.


  • 800 g Krossade tomater.
  • 4 st torkade röda chilifrukter.
  • 3 msk olivolja.
  • 1 gul lök, hacka.
  • 115 g skinn- och benfritt kycklinbröst, skuret i tunna strimlor.
  • 350 g champinjoner, skivade.
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade.
  • 55 g svarta oliver.
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 450 g torkade orecchiette (pasta)
  • 2 msk hackad slätbladig persilja (färsk)
  • salt och peppar

  1. Blanda tomater och juicen i burken med chilin i en stor, tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i 20 minuter eller tills det kokat in lite.
  2. Hetta under tiden upp 2 msk av olivoljan i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i löken och fräs den i 5 minuter eller tills den mjuknat. Rör om då och då. Lägg därefter i köttet och stek det i 8 minuter eller tills det är vackert brynt. Tillsätt chaminjoner och vitlök och stek det hela under flitig omrörning i ytterligare 5 minuter. Tillsätt oliver och vin och koka i 3-5 minuter eller tills vätskan kokat in något.
  3. Medan kycklingröran puttrar kokar du upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i pastan, koka upp på nytt och koka pastan i 8-10 minuter eller tills pastan har lagomt tuggmotstånd. Passera (sila) tomat- och chiliblandningen ner i en skål och ställ den åt sidan.
  4. Låt pastan rinna av noga och lägg upp den i en varm serveringsskål. Rör ner tomatsåsen i kycklingröran, tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan, vänd ner den lätt och sercera.
SNABBT OCH JÄTTE GOTT!!

Inga kommentarer: