fredag 5 februari 2010

Morden i vår Lilla by.

Satt vaken hela nattten och malde igenom en massa historia om vår lilla by här ute i det sköna Dalarna.. sååå himla kul att läsa och titta på en massa gamla bilder.. ryser! Man har ju vuxit upp med historien om Uvbergsmördaren och annat kusligt, ännu mer spännande är det när man bor nära Uvberget hihi.. ska nog ta mig en lite tripp upp på berget och försöka leta på gruvhållet där det sägs att mördaren ligger i, finns många historier om vart han kan vara, i sjön nedanför eller att han lyckades ta sig till Amerika..

Tror inte att jag ska lyckas hitta på honom varken i sjön eller på berget eftersom ingen vet vart gubben tog vägen eller om han ens dog, denna mordhistoria är ännu olöst och det finns en massa anekdoter om vad som hände men spännande är det verkligen, mordet inträffade 1913.

Läste även om Stenbergs mordet, den stackars flickan Elin som blev mördad 1915 av sin fästman (som det sägs) när hon var gravid och två år senare så flyttade han till Amerika och gifte sig med en annan flicka, hm kan inte ha varit så mycket sörjande där inte. På den plats där hon blev mördad ligger det en rishög (granris/tallris) och uppe på den rishögen ligger det alltid en färs riskvist, jag har själv varit dit och titta och det stämmer, det ligger inte långt bort från där jag bor. Man har provat att välta högen för att se vad som händer, när man står där och tittar händer inget men när man kommer tillbaka efter någon timme på är högen på plats igen men den färska kvisten högst upp.. Brrrrr... Men himla intressant!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag skulle gärna vilja se den där rishögen. Undrar var det är? Bor ju inte i Dalarna....