torsdag 4 december 2008

Matmuffins med fetaost och örter

6-8 stora muffins Tillagnings tid: 45 minuter

  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 1/2 dl hackad basilika, färsk
  • 100 g kärnfria, hackade oliver
  • 1/2 tsk salt
  • 8 cocktailtomater
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  3. Vispa upp äggen ordentligt. Tillsätt mjölk- och smörblandningen.
  4. Rör ner mjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet.
  5. Skär fetaosten i tärningar och hacka oliverna. Rör ner fetaost, oliverna och basilikan i smeten och blanda väl.
  6. Häll upp smeten i muffinsformar och toppa med cocktailtomater.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Jätte gott till soppa eller till en sallad!

Inga kommentarer: