För ca 6 portioner. Tillagning: 25 minuter. Förberedelse: 15 minuter.
- 800 g Krossade tomater.
- 4 st torkade röda chilifrukter.
- 3 msk olivolja.
- 1 gul lök, hacka.
- 115 g skinn- och benfritt kycklinbröst, skuret i tunna strimlor.
- 350 g champinjoner, skivade.
- 3 vitlöksklyftor, finhackade.
- 55 g svarta oliver.
- 1 1/4 dl torrt vitt vin
- 450 g torkade orecchiette (pasta)
- 2 msk hackad slätbladig persilja (färsk)
- salt och peppar
- Blanda tomater och juicen i burken med chilin i en stor, tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda sakta i 20 minuter eller tills det kokat in lite.
- Hetta under tiden upp 2 msk av olivoljan i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i löken och fräs den i 5 minuter eller tills den mjuknat. Rör om då och då. Lägg därefter i köttet och stek det i 8 minuter eller tills det är vackert brynt. Tillsätt chaminjoner och vitlök och stek det hela under flitig omrörning i ytterligare 5 minuter. Tillsätt oliver och vin och koka i 3-5 minuter eller tills vätskan kokat in något.
- Medan kycklingröran puttrar kokar du upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i pastan, koka upp på nytt och koka pastan i 8-10 minuter eller tills pastan har lagomt tuggmotstånd. Passera (sila) tomat- och chiliblandningen ner i en skål och ställ den åt sidan.
- Låt pastan rinna av noga och lägg upp den i en varm serveringsskål. Rör ner tomatsåsen i kycklingröran, tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan, vänd ner den lätt och sercera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar