söndag 31 januari 2010

Jag hann, wiiiihoooo :)

Här går det fort haha, hittade på färg som jag kunde använda till öppna spisen och jag hann göra klar den innan datorn åker..
Nu är jag riktigt glad XD

Öppna spisen innan allt fixande.

Det färdiga resultatet, dekoration fixar jag sen när jag har bytt rum :)


Datalös :/

Jaha, idag är det sista dagen datorn är hemma igen, dax för den att åka till Norge:S men men... har fått lite gjort i alla fall.. ska möblera om och ha mig i veckan så det är klart tills datorn kommer hem igen på torsdag då kan jag lägga ut bilder på hur det blev :)

Ha en bra vecka så länge!

Kramar Dessan

lördag 30 januari 2010

Siddu på fan :)

Nu har jag murat och det var lite svårt men det gick :) nu ska det bara brinna sen ska jag skaffa färg som man kan måla öppna spisen med, någon som vet vad man ska ha för färg när man målar, det måste ju vara någon som tål höga temperaturer? Går det med kalkfärg??

Från början...

Halva jobbet klart...

Slipat, nu är det bara att vänta sen fixa färg och måla :)

Det färdiga resultatet kommer när jag köpt färg.

Ännu drygare haha..

Ska flytta rummet, jag ska bara göra i ordning öppna spisen innan jag gör något annat :) Det är bara att börja skrubba och blanda murbruk.. tror inte det tar så lång tid att fixa men sen ska det ju hinna brinna (när murbruket stelar/torkar) innan jag kan måla den vit, men jag hinner då möblera om och greja :) Det kommer bilder..

Tittar in snart igen, kram så länge.

Åhh vad dryg jag är!

Nu har jag fått för mig att jag ska möblera om.. eller ja, flytta vardagsrummet till ett annat rum.. kan ju ta lite tid men jag har fått för mig att det kommer bli riktigt bra faktiskt :)

Återkommer med lite bilder..

Kaaaallt!

Usch, idag är det ju kallare än vad det var igår, suck jag kommer aldrig kunna gå ut och titta om jag kan hitta någon dörr i ladan :/ Nu vill jag ha sommar och sol, lite sotis på systeryster som är i Egypten men mår gott av skadeglädje (om man kan använda det ordet i detta sammanhang) för dom kommer snart hem till ett kallt Sverige, Moohaha.

En varm kram till alla som fryser!

fredag 29 januari 2010

Mätt och belåten på godaste laxen :)

Inköpslista:
Laxfiléer
Creme Bonjour vitlök och örter
Potatis
Lime
Grädde
Vitkål

Sätt ugnen på 200 grader.

skrubba potatisen eftersom skalet ska vara kvar och dela dem i bitar, koka så att potatisen blir klar men inte för mosig. (koka i 15 min istället för 20)

Gör långa snitt ner till mitten av laxen och fyll snitten mer creme bonjour osten.

hacka vitkålen och lägg i en kastrull med lite vatten i räcker med en halv dl, låt koka under lock så att du får ur all vätska ur kålen (när den blivit mjuk och nästan genomskinlig) häll på grädde och koka ner så såsen blir tjockare, tillsätt salt efter smak, men ganska mycket om det ska smaka något.

Stek potatisen i smör och olivolja och pressa 1-2 lime över potatisen, rör inte för mycket i potatisen då går den sönder lätt och det blir mosigt.

Sätt in laxen i ugnen i ca 10 min.
Kolla om potatisen är mjuk och såsen är tjockare.

Servera när laxen är klar!



Gottigotti

Funderar!

Det borde ju stå några gamla dörrar ute i ladan eller i något av alla ställen där man kan "gömma" undan en massa saker som man inte vill ska stå framme och skäpa. Men nu kommer det stora Men:et det är sååå himla mycket snö ute och det är kallt, måste skotta fram dörrarna för att kunna komma in och det vet jag inte om jag har någon som helst lust med.. vi får se :) Den Stora pysslaren som bor någonstans i mig kanske vaknar till liv och alldeles säkert mitt i natten, som vanligt haha :)

Klart :)

Då var detta projekt klart, bara att hoppa på nästa :)

Trött..

Blev inte så mycket bloggande idag :/ kollade mest runt. Lovar att lägga ut lite bilder imorgon när jag inte är så trött.


Kram och godnatt på er alla goa!

söndag 24 januari 2010

Pyssel mitt i natten.

Det var en gång en ful och tråkig resväska.

Som blev lite finare och roligare att titta på.

Nu kommer den bli använd igen, som en rolig dekoration.

lördag 23 januari 2010

Sysselsätter mig:)

Var nere i källaren och kollade runt efter saker som jag kunde ha användning utav och jag hittade 3 stycken gamla lamp-glaskupor som man skruvar på glödlampor (lite svårt att förklara) Men en utav som var jätte gammal och jätte fin, så nu har jag varit fiffig igen :D Dom andra tänkte jag sätte lite fin spets på och ha ljus i :)




Skämmer bort den där karln!

För ett tag sen så kommer D på att han hade så långt hår och ville klippa sig men vi hade inte tid till det då, han kom ju på det samma dag som vi skulle iväg. Han har inte så himla långt hår men det är lockigt (haha) och det tycker han inte om, så jag sa åt honom att sätta sig på en stol så fixade jag till han i håret, tog till alla möjliga hårprodukter och plattade håret på honom (till hans stora förvåning) men det blev jätte fint och alla lade märket till att han hade en frisyr (vilket han aldrig haft).

Han var mer nöjd mer håret än vad han vågade erkänna, vilket var ganska uppenbart när han kom upp i morse och väckte mig och sa surt: Jag får inte till håret! jag har gjort allt men det står bara åt alla jävla håll! kan du hjälpa mig??

åååå, varför rakade jag bara inte av håret på honom:/ såg ju dubbelt för att jag var så trött, hade ju varit vaken hela natten och målat. Frågade D vad klockan var och det måste ju ha varit ganska tidigt för han sa lite blygsamt.. ööö inte 10 än iaf (med ett leende). Jaja tänkte jag och gick upp och fixade håret på honom, sen frågade jag vart han skulle efter som han skulle vara fin i håret.. OCH HÖR HÄR!! Jag ska till Garaget.... Kunde ju nästan ha slagit plattången i huvudet på honom haha.... Vadå PEDANT!?

Som vanligt :)

Vaken mitt i natten, men nu är det ju i alla fall helg. Håller på och pysslar lite rättare sagt målar:) har en hylla som är inbyggd i väggen som var svart:/ men nu är den viiiit:D ska bara målas en gång till sen är det bara att vänta tills färgen har torkat och sen kommer det roliga!! DEKORERA:D Visar några bilder sen kommer det ut fler när den har torkat och är klar.. nästa projekt är öppnaspisen som är i tegel, så himla ful! den ska bli vit hehe så klart:)

Blev det inte bra?? från ett mörker som man inte lägger märket till, till att man uppfattar att något går in i väggen när man går förbi:) ska målas en gång till.


fredag 22 januari 2010

Nu vill jag ha sommar!!




Släppte precis in mina missar och inte ens dom såg ut att trivas ute, stackare! :/ saknar sommaren jätte mycket.. älskar sol och värme. Lägger ut några fina sommar bilder som jag tog förra sommaren för er som också saknar sommaren lika mycket som jag gör!

Visserligen hade det regnat då jag tog bilderna, men det var i alla fall sommar och det blir alltid att lukta så mycket godare på sommaren efter det har regnat! Längtar ut i trädgården och saknar att få strosa runt och pyssla med blommorna.

Minnesförlust??

Är inte riktigt med idag, glömde bort för en kort sekund hur vår mikro fungerade, stod och kliade mig i huvudet och kände mig rätt korkad haha, var ner i källaren och när jag kom ner så hade jag glömt bort vad jag skulle göra där nere, kom på att jag skulle slänga in mer ved (som jag alltid gör när jag ska ner i källaren), kom upp igen och glömde bort vad det var jag skulle göra sen, sen lät mikron att den var klar, då slog det mig.. ja just ja, kaffe haha.. sen kom jag på att jag glömt att sätta på cirkulationspumpen för att det ska komma ut nå varmt vatten i elementen så det var bara att traska ner i källaren igen och väl där (igen) så stod jag i kanske 5 sekunder och vred på lysknappen och tänkte, vad fan nu då!? varför slår inte pumpen på?? sen kom jag på att jag vred på fel ställe!... herre gud!! vad är det med mig idag haha :)

Annat pyssel jag grejat med.

Ljuslyktor/glas som blev lite trevligare.




Papperspyssel som går fort och är roligt att göra.

Denna, ja jag vet inte vad man ska kalla det för, fick mamma av mig i julklapp, den tog en stund att göra eftersom jag täljde till trädbiten själv från en tjock planka, men fin blev den:)

En bit ståltråd som blev över blev en hängare för ljus som jag hängde upp i taket i badrummet

Tallrikshyllan :)

Är mycket stolt över att jag har gjort den helt själv! :D Den ska bara målas en gång till, på med krokar och så ska den genomgå lite slitage haha..



Torsdag och <3 at hemma.. och datorn hehe..

Vilken goding, kom hem med mat och film:) som varje torsdag (oftast iaf). Har försökt att röja undan mina små projekt här hemma, gick ganska bra men som vanligt när jag börjar städa så av någon konstig anledning när jag är klar med ett rum så har all "oreda" hamnat i rummet intill haha.. ska fortsätta min städning i morgon, eller en annan dag:)

ska lägga ut några bilder på min tallrikshylla som jag gjort nu:)

onsdag 20 januari 2010

Herre gud och små barn haha..

Sitter hemmma hos en kompis med hennes 3 åring, plus att en till kompis kom förbi på kafferep med hennes tre söner på 9år, 4år, 2år och jag måste bara säga att små barn kan verkligen få en att skratta och speciellt om man som jag har varit vaken i över 24 timmar, för att jag promt skulle göra klart min tallrikshylla mitt i natten haha. Kommer ut biler på min fina hylla i morgon eller på fredag. snart dax för hemfärd och raka spåret i säng för min del, jag lovar att det kommer vara glada mammor ikväll när barnen ska sova, dom lär vara minst lika trötta som jag men om jag får gissa så är jag nog den som är mest utslagen!

söndag 17 januari 2010

sova.. jag??

Mitt i natten som valigt eller ja nu är det ju morgon, 04.23 och jag har inte kommit i sängen än. Kanske ta och fundera på att lägga mig för att få sova någon timme i alla fall. Ska ta och väcka någon som somnade på soffan för flera timmar sen, stackaren kan ju inte ligga där.. inte så skönt för ryggen och nacken kan jag tänka mig.

Godnatt på er (i alla fall för min del) men för er
är det nog god morgon, snart kan jag tro.

Puss och kram så länge :)

Köket

Så här blev det att se ut, ni som inte varit hemma hos mig vet ju inte hur det såg ut innan men nu vet ni hur det ser ut nu. Ganska dålig på att ta en "före och efter bild" ska tänka på det i fortsättningen.




lördag 16 januari 2010

Pysslat lite:)

En gång ett mycket fult furuskåp som blev mycket fint till slut:)